CITY BREAK MILANO

In categoria oraselor vizitate intr-un week-end de tip city break am ales de aceasta data orasul modei, Milano, care nu are asa de multe atractii ca Roma , dar de unde se ajunge foarte usor in zone de o frumusete naturala extraordinara cum sunt Lacul Como sau Lacul di Garda.

Planificarea si rezervarea biletelor de avion si cazare am facut-o din luna Februarie pentru vacanta de 3 nopti  care a avut loc in luna Iunie. Va recomand sa va achizitionati din timp biletele de avion si cazarea pentru a beneficiia de cele mai bune tarife.

Am avut in vedere la achizitionarea biletelor de avion ca plecarea sa fie Joi dimineata din Bucuresti si returul Duminica seara.

La iesirea din aeroportul Bergamo sunt ghisee de unde am achizitionat biletele pentru transferul la autocar catre Gara Milano Centrale. Am achizitionat biletele la firma Autostradale unde tariful a fost de 7 Eur/adult/sens si 3.5 Eur/copil /sens. Transferul pana la Gara Milano Centrale a durat aproximativ 50 min.

De la Gara Centrala puteti lua metroul catre zona unde aveti rezervat hotelul, eu am avut hotelul destul de apropae de gara si am mers pe jos aproximativ 20 min.

Pretul unei calatorii cu metroul este de 1.50 Eur / pers sau puteti achizitiona un abonament valabil 1 zi cu calatorii nelimitate la 4.5 Eur / pers.

Dupa ce ne-am cazat si am lasat bagajele la hotel am pornit pe jos sa descoperim centrul  orasului Milano si cele mai importante atractii: Domul din Milano si Galeriile Vitorio Emanuele. Am prins o zile foare calduroase cu temperature de aproape 40 grade si principala dorinta a fost sa bem apa rece pe care cu greu am reusit sa o gasim in zona centrala a orasului Milano

Ziua de vineri am dedicat-o pentru excursia la lacul Como, unde chiar merita sa mergeti pentru ca se ajunge foarte usor din Milano, iar eu m-am simtit extraordinar in aceasta zi petrecuta pe malurile si in satele rasfirate pe langa lac. Chiar mi-am propus sa mai revin in acest loc , intr-un sejur mai lung.

 Am achizitionat biletele de tren care statia Varenna Esino de la automatele din Gara Centrala . Calatoria dus costa 6.70 Eur / adult si 3.40 Eur, iar trenurile pleca din ora in ora si trebuie sa urmariti pe panoul de plecari din gara directia  Tirano pentru a vedea de la ce linie trebuie sa luati trenul.

Calatoria cu trenul pana la Lacul Como dureaza 1 ora si veti avea parte de peisaje mirifice, asadar sa va asezjati la geam pe partea stanga in directia d e mers a trenului pentru a va bucura de acele peisaje impresionante.

Din Varenna puteti lua ferryboat-ul catre mai multe localitati aflate pe malurile lacului Como. Noi am ales sa mergem in cea mai renumita statiune Belagio. Tariful pentru  o persoana este de 9.20 Eur dus – intors Varenna-Belagio-Varenna.

Milano- Lacul di Garda

Calatoria cu trenul porneste din Gara Centrale si dureaza aproximativ 2 ore pana la Peschiera Del Garda ( care este localitatea cea mai apropiata de malurile Lacului Di Garda) si costa aproximativ 10 Eur / pers / sens.

De aici se ofera transport Gratuit catre Parcul de Distractii “ GARDALAND” sau Aquaparcul The Caneva Aquaparc.

De aici puteti petrece o zi la plaja pe malul lacului, unde sunt spatii special amenajate, ai vestiare sa te schimbi si intrarea in apa este lina, chiar daca plaja este destul de ingusta si cu pietricele este o experienta de neratat!(de retinut ca in perioada Iunie cand afara temperature aerului era de aproximativ 40 grade, temperature apei era destul de rece).

Se poate lua si autobuz local sa vizitati zona Sirmione caresituat pe o mica peninsula ce inainteaza in lac.  Principalul punct de atractie, pe langa lacul di Grda si muntii Dolomiti ce se zaresc in departare, il constituie Castelul din Sirmione, o fosta fortareata construita undeva in secolul XII-XIII ce avea un dublu rol – aparare si port.

Cel mai bine este sa descoperi chiar tu, frumusetea peisajului si a oamenilor.

Castello Sforzesco, este una dintre atracţiile turistice de top ale oraşului. Reprezintă una dintre cele mai vechi clădiri din Milano, şi în prezent castelul găzduieşte un număr de mai bine de 10 muzee şi galerii ce pot completa cu uşurinţă tururile de vizite ale celor pasionaţi de artă.

Parcul Sempione este cel mai popular spaţiu verde din Milano. Situat între Piazza Castello şi Piazza Sempine, parcul se afla in vecinătatea Castelului Sforzesco , aflat la unul dintre capetele sale (cel cu Piazza Castello), iar la capătul opus al parcului se află aşa-numitul Arco della Pace (Arcul Păcii), a cărui construcţie a fost demarată la începutul secolului al XIX-lea, sub Napoleon, şi terminată circa trei decenii mai târziu, în 1938 (şi, în loc de a fi inaugurat în onoarea victoriilor napoleoniene, a fost rededicat păcii).

Aici s-a inchiat mini-vacanta noastra de 4 zile la Milano si imprejurimi.

Costul unui astfel de sejur cu rezervari efectuate din timp ( cu aprox 4 luni inaintea sejurului ) a costat aproximativ 250 Eur / pers (si a inclus biletele de avion, cazare cu mic dejun, transport cu trenul la Lacul Como si Lacul di Garda, transport ferryboat pe lacul Como).