Pentru ca de mult imi doream sa vizitez aceasta zona a tarii, am rezervat din timp o vacanta in Delta Dunarii pentru luna Iunie 2020. A fost un sejur de 3 nopti, suficient zic eu pentru a descoperii Delta, dar daca va doriti relaxare sunt binevenite si mai multe zile in zona orasului Sf. Gheorghe unde puteti combina excursiile in Delta Dunarii cu relaxarea pe plaja la mare.

Am avut cazarea la Pensiunea Casa Teo chiar pe malul bratului Sf, Gheorghe. Aceasta pensiune este sitata chiar langa port de unde puteti inchiria barci pentru plimbari in Delta, dar totodata puteti vizita si alte obiective turistice din zona Dobrogei. Daca pensiunea rezervata se afla pe unul dintre canalele deltei sau in localitatea Sf. Gheorghe veti lasa masina in zona portului din Mahmudia sau Murighiol si veti lua o barca de transfer pana la pensiune.

Trebuie sa aveti in vedere ca excursiile in Delta sunt diverse, de la 2 ore, 3 ore sau la padurea Letea care dureaza aproximativ 6-8 ore.

Delta Dunarii

Noi am ales varianta excursiei de 3 ore care este 80 Ron / pers, dar va recomand sa negociati la fata locului un tarif mai bun. Noi am fost in barca cu un alt grup de 7 pers si am facut o economie de 90 Ron.

Excursia pe canale este o experienta pe care va doresc sa o traiti si voi live, eu va voi lasa doar cateva imagini.

A2-a zi am ales sa vizitam cetatea Enisala si cetatea Histria, orasul Babadag si Jurilovca (de unde puteti lua ambarcatiuni care va vor duce catre ” Gura Portitei”.  Cetatea Enisala este situata pe vârful dealului in zona dintre lacurile Razim și Babadag. A fost ridicată în secolul al XIV-lea pentru supravegherea navelor din Marea Neagră, in acele vremuri, marea ajungea până aproape de cetate și acesta era un punct de apărare și de negoț. Cetatea Histria – original s-a numit „Istria”, ceea ce înseamnă Dunăre în limba greacă) era un adevărat oraș. Întemeiat în secolul al VII-lea î.e.n. de grecii din Milet ca port la Marea Negră,

Pentru copii in Mahmudia exista si un parc de aventura ” Salsovia” unde copii pot excalada o corabie a piratilor, (mai multe detalii gasiti aici https://salsoviaparc.ro/ ).

Parc aventura Salsovia

Descoperiti si voi Rezervatia Biosfera Delta Dunarii, un loc unic in Europa pe care va sugerz sa il treceti in lista voastra cu locuri de vizitat.