Sunt Camelia – consultant de turism, am studii de specialitate in domeniul turismului, particip la diverse calatorii informative pentru specialisti si stiu, ai acces la sute de variante de zbor si mii de hoteluri din toata lumea doar printr-un singur click. Si totusi, crezi ca munca unui consultant de turism consta doar in asta?

 Crezi ca vacanta ta linistita inseamna doar un avion plus un hotel? 

Crezi ca daca vei avea vreo problema in vacanta, vei avea pe cine sa contactezi din partea companiei aeriene in afara orelor de program?

Si dincolo de toate, intrebarea cea mai importanta ramane: vrei sa iti risti linistea vacantei doar pentru a demonstra ca poti sa iti organizezi singur calatoria?

De multe ori, un agent de turism abia asteapta sa isi termine programul, tocmai pentru a „scapa de sunetul telefonului” sau macar a nu mai fi nevoit sa raspunda la fiecare apel.

Un Consultant de Turism insa, are clienti pentru care isi tine telefonul deschis 24 de ore din 24. 7 zile din 7!

In unele agentii exista telefoane de urgenta – singurele care raman deschise tot timpul – la care raspund pe rand anumiti agenti. Sau exista persoane desemnate sa se ocupe de apelurile de urgenta. Insa un Consultant de Turism accepta sa fie la dispozitia clientilor sai ori de cate ori acestia au nevoie de serviciile sale sau de ajutorul sau.

Mai mult decat atat, un Consultant de Turism se bucura cand aude telefonul sunand.

Cel mai bun lucru pentru ca un turist să fie păzit este să fie fidel unei agenţii care să îi cunoască istoricul călătoriilor. Conceptul de „client fidel” dă o mare stabilitate atât agenţiei de turism dar şi clientului.

Piaţa este invadată de oferte turistice care mai de care mai atractive din punct de vedere preţ. Pentru aceeaşi destinaţie (de pildă Turcia), preturile unei săptămâni all inclusive pot diferi destul de mult.

Sunt tot felul de programe cu diferite servicii incluse sau neincluse: city breakuri, circuite/tururi, pachete vacanţă sau sejururi. De aceea este bine întotdeauna să ai un consultant de turism în care ai încredere şi care să ştii că iţi oferă întotdeauna cele mai bune servicii fără costuri ascunse.

În primul rând, la vacanţele de tip pachet, multe agenţii scot anumite servicii din tariful pachetului – precum taxele de aeroport sau servicii obligatorii şi promovează un tarif incorect, deoarece fără achitarea acestora nu îţi poţi efectua programul turistic

Pentru circuite, recomand ca turiştii să fie atenţi la organizarea acestora. Să îşi aleagă doar acele variante care le oferă destul timp la destinaţie.

Nu în ultimul rând, recomand ca turiştii să includă în pachet şi o asigurare medicală.

Recomand întotdeauna ca turiştii să verifice în primul rând actele obligatorii pentru înfiinţarea firmei precum licenţa, brevet şi asigurare. Apoi este foarte important să încerce atât în discuţiile cu agentul de turism cât şi cu alţi turişti care au mai încercat serviciile acestei agenţii să verifice bonitatea companiei pe piaţă dar şi încrederea şi experienţa pe care o prezintă agentul respectiv. Nu recomand să aleagi agenţia strict pe criteriul preţ deoarece este posibil să ai parte de surprize până la data plecării.

Rămâne valabilă deci ideea loialităţii faţă de o agenţie de turism (cea recomandată de prieteni, cea apropiată de casă, care o fi ea) care te va ajuta întotdeauna să iei cea mai bună decizie şi va şti să îţi ofere întotdeauna cea mai bună şi mai sigură variantă de călătorie.

După 6 luni sau 1 an de zile de muncă, un concediu trebuie să ne relaxeze şi nu să ne aducă mai mult stres (mai ales când este vorba doar de o diferenţă de 20-30 euro).