Piata de Craciun – Viena

Calatoria mea la Piata de Craciun de la Viena a inceput din Bucuresti cu compania aeriana Austrian Airlines, care ne-a surprins foarte placut inca de la primul pas in aeronava, am fost intampinati cu un vals vienez si am simtit deja o bucurie imensa, o stare de fericire ca a inceput vacanta noastra in Austria.

Transferul de la aeroportul din Viena pana la hotel a fost simplu, cum iesi din aeroport se coboara direct pe peronul garii, de unde am luat trenul pana in centrul orasului. Durata transferului a fost de aproximativ 30 minute.

Am ramas surprinsa sa constat ca intrarea la metrou era libera, in sensul ca nu exista aparate de taxare a cartelelor de transport, ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa achizitionezi cartela de transport valabila atat la metrou cat si pentru transportul de suprafata. Sunt controalae mai ales la iesirile din statiile de metrou. Sistemul de transport public in Viena este foarte bine pus la punct, exista legaturi imediate si apropriate intre metrou si tramvaie, cu timpi de asteptare afisati in fiecare statie, dar care se si respecta.

Ca obiective turistice , am vizitat Catedrala Stephansdom si Piata de Craciun din jurul acesteia, palatul si gradinile de la Schombrunn, palatul Holfburg, palatul Belvedere, turnul Dunarii si cea mai renumita Piata de Craciun din Viena cea din fata primariei, care are un farmec aparte. Merita sa o descoperi si sa te bucuri de magia sarbatorilor de iarna printre casutele din lemn decorate cu globuri lucrate manual, savurand o cana cu vin fiert si turta dulce in ambianta feerica creeata de muzica de craciun care rasuna in toata piata.

Iti recomand sa iei masa la Centimeter, pe Stiftgasse, se mananca super bine. Pentru un snitel vienez cat farfuria, poti incerca Figlmüller Restaurant cu specific austriac https://www.facebook.com/figlmueller
Café Central Wien https://www.facebook.com/CafeCentral.Wien, este renumita pentru prajiturile delicioase si mai ales pentru renumita prajitura Sisi’s favourite.

Este o experienta care iti va ramane pentru toata viata in minte si care iti va aduce mereu o stare de liniste, bucurie si fericire depline.

Bucurati-va de clipe magice in Piata de Craciun de la Viena!!!