Am vizitat de 2 ori acest minunat oras. Prima oara l-am vizitat in cadrul unui sejur de 7 nopti achizitionat printr-o agentiei de turism in care am avut inclus avionul, transferul cu autocarul si cazarea la hotel cu demipensiune in staiunea Calella. In aceasta vacanta am mers cu ternul pana in Barcelona de 3 ori. Pentru mine a fost vacanta perfecta, am reusit sa combin 2 motivatii de vacanta, relaxare, plaja si soare la Marea Mediterana (care apropo, este foarte lata in aceasta zona, dar revin cu un articol separat pentru aceasta destinatie – Costa Brava) si motivatia culturala, descoperirea unor obiective deosebite.

A 2-a vacanta la Barcelona a fost dedicata in totalitate (am stat 3 nopti) acestui oras minunat, Barcelona.

Am fost cazati la Hotel Autohogar de pe Avenida Paralel, un hotel foarte bine pozitionat si cu servicii de foarta buna calitate, ata de cazare cat si de masa.

In prima zi am vizitat zona Montjuic, care iti ofera o priveliste impresionanta asupra portului si orasului. Se poate urca pe jos, cu un autobuz sau cu telecabina. Aici se afla si Castell de Montjuic ( a fost folosit ca inchisoare si centru de tortura pentru prizonierii politici). Este recomandat sa iei funicularul la dus si apoi sa cobori la pas prin gradinile romantice ale castelului. De la castel am mers spre Stadionul Olimpic (este ca o plimbare relaxanta prin parc), care a gazduit olimpiada din anul 1992.

A-2-a zi am dedicat-o vizitei stadionului Camp Nou, si centrului orasului Barcelona. Am pornit pe jos de la statia de metrou Diagonal pana in Placa Catalunya unde am admirat celebrele cladiri proiectate de arhitectul Gaudi, La Pedrera cu fatada sa curbata si Casa Batllo.

Din Piata Catalunya (aici opresc autobuzele dinspre aeroport, trenul care are legatura cu liniile de metrou), am mers pe celebra strada La Rambla, de unde ne-am abatatut si ne-am plimbat pe stradutele inguste din Cartierul Gotic pana la Catedrala gotica. Ne-am reintors pe celebra strada La Rambla si am intrat in Piata „La Boqueria” unde ne-am racorit cu minunatele sucuri de fruscte si ne-am vitamnizat cu bucatile de fructe proaspete la pahar. Continuand calatoria am ajuns la statuia lui Cristofor Columb care este orientata catre mare si comemoreaza intoarcerea sa in Spania dupa descoperirea Americii. Am trecut pe langa Port Vell si am ajuns la plaja Barceloneta.

Vacanta in Barcelona a fost in luna Iunie, iar apa Marii Mediterane nu era inca calda, dar erau persoane care se aventurau in apa. Plaja era destul de aglomerata, noi am stat aproximativ 2 ore si ne-am bucurat de soarele cald si nisipul fin.

Seara, dupa un dus la hotel am plecat spre Fantana Magica ( Font Magica) situata in Piata Espania la poalele Palatului National unde se afla o serie de fantani arteziene in trepte, iar in mijloc se afla o fantana rotunda, care la lasarea serii, jeturile de apa se misca pe un fundal muzical fermecator, in mijlocul unui spctacol de lumini. Finalul spectacolului in general este insotit de imnul Barcelona intrepretat de Freddie Mercury si Montserrat Caballe. Este o senzate care te umple de energie si buna dispozitie pentru care chiar merita sa iti planifici o vacanta la Barcelona.

A 3-a zi am dedicat-o lui Anoni Gaudi, prin vizitarea parcului Guell, pentru care este necesar sa aveti rezervare facuta cu cel putin 1 luna inaintea vizitei. Intrarea se face pe baza rezervarii care este din 30 in 30 de minute si te prezinti la ora rezervata. Parcul este un amestec interesant intre natura si creeatile fanteziste ale arhitectului Gaudi. Impresioneaza celebrele banici din mozaic curbate, coloanele arcuite in armonie cu forma colinelor si casa lui Gaudi care a fost transformata in Casa-Muzeu Gaudi.

De la Parc Guell am mers pe jos aproximativ 15 min pana la Catedrala Sagrada Familia, care inca nu este termninata, se estimeaza ca lucrarile se vor incheia pana in 2026. Aceasta a fost partial terminata in anul 1926, in anul mortii arhitectului. Este considerata cea de-a opta minune a lumii. Pentru a evita cozile imense de la casele de bilete este recomandat sa va rezervati biletele online .

De la catedrala Sagrada Familia ne-am continuat plimbarea tot pe jos spre Arcul de Triumf care este cea mai mare intrare in Parc Ciutadella unde veti gasi Fantana – cascada care a fost proiectata tot de Antoni Gaudi, gradina zoologica si o multime de perusi prietenosi.

Acestea au fost obiectivele si traseele programate de mine din timp si urmate intocmai pentru a nu rata nimic din ceea ce ne-am propus. Recomand sa vizitati acest minunat oras in orice anotimp, dar daca va doriti cateva clipe de relaxare pe plaja orasului alegeti sfarsitul lunii Iunie pana in Septembrie.

Asa cum am spus si la inceput puteti combina vizitarea acestui oras si cu un sejur la plaja pe Costa Brava, avand in vedere accesul rapid cu trenul in centrul orasului si mai ales ca in Barcelona cazarea este mult mai scumpa decat in zonele de litoral.

In final vreau sa mentionez si faptul ca se ajunge foarte usor de la Aeroportul El Prat (unde aterizeaza si cursele low-cost), cu metroul in centrul orasului de unde aveti legaturi multiple cu alte linii de metrou sau cu trenul catre zonele de litoral de pe Costa Brava, Ole….