Vacanţele sau macar iesirile in natura trebuie să constituie cel mai bun tratament pentru întreruperea ciclului de stres. Din proprie experienta pot spune ca după un concediu, omul are o nouă perspectivă asupra sarcinilor de lucru şi problemelor cotidiene.

  • Aerul proaspăt şi soarele sunt benefice pentru sănătatea oricărei persoane.
  • Activitatea fizică, în combinaţie cu odihna vă vor elibera de stres.

Chiar dacă sunt persoane care nu conştientizează, o vacanţă relaxantă poate avea un rol important asupra stării generale de sănătate.

Eliminarea stresului oferă o nouă perspectivă asupra vieţii, ajută la ridicarea nivelului de energie şi contribuie la noi perspective in rezolvarea unor probleme care anterior păreau imposibil de rezolvat.

În cazul persoanelor care muncesc în majoritatea timpului şi care se vor relaxa în mod regulat, vor exista mai puţine probabilităţi de suprasolicitare, vor deveni mai productive şi mai creative.

Reîncărcarea periodică a bateriilor, prin relaxare, va contribui la păstrarea unui nivel scăzut de stres, iar sănătatea va fi mai bună.

În urma unui studiu s-a constatat că, la trei zile după vacanţă, calitatea somnului şi starea de spirit se îmbunătăţesc, comparativ cu situaţia dinainte de vacanţă. De asemenea, specialiştii au demonstrat că la persoanele care au beneficiat de cel puţin două vacanţe pe an există probabilităţi mai reduse de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care nu s-au bucurat de concedii, la care posibilitatea de a deceda din cauza atacurilor de cord este mai crescută cu 32%.