Pentru ca am intalnit personae care au teama de o vacanta petrecuta la bordul unei nave de croaziera, m-am decis sa relatez experienta mea .

Imbarcarea pe vasul de Croaziera a avut loc din portul Napoli – Italia. Procedura de imbarcare pe vas este exact ca cea de la aeroport. Exista un terminal de plecari de unde va sunt preluate bagajele pentru a fi duse in camera rezervata pe nava. Veti primi documentele de imbarcare si apoi veti merge catre nava. Pe traseu veti avea de trecut prin cateva filtre de securitate.

Trebuie sa stiti ca la bordul navelor de croaziera internetul se achita separat la receptie. Cel mai important lucru este ca de fiecare data cand plecati din port si nu mai aveti acoperire GSM terestra, sa stingeti datele celulare de pe telefonul mobil.

Bagajele lasate la chek-in le veti gasi la usa camerei.

Bauturile deasemenea  au fost contra cost ( exista si pachete cu bauturile incluse), dar depinde de oferta.

La micul dejun si pranz mesele erau tip buffet suedez cu o diversitate mare de mancare, iar restaurantul se afla in partea superioara a navei cu o priveliste panoramica superba asupra marii.

Avantajelul unei astfel de vacante pe vas de croaziera este ca vei vizita mai multe tari, orase. Am plecat sera in jurul orei 20 din portul Napoli, nava a mers pe timpul noptii atunci ca va odihniti (si nu am simtit nici un rau de mare), iar a 2-a zi dimineata cand ne-am trezit eram deja in La Spezia (al-2 lea port din traseul nostru).

La bordul vasului sunt o multitudine de activitati sustinute de echipe de animatie, piscine interioare si exterioare, sali de jocuri, sali de cinema, baruri, etc.

Din La Spezia am luat trenul si am vizitat renumita regiune Cinque Terre. Satele din Cinque Terre sunt minunate, trebuie sa le vizitati pentru a simti linistea, pacea si clipe de fericire adevarata asa cum am simtit eu in aceasta scurta excursie de aproximativ 5 ore in Cinque Terre.

Seara la revenirea pe vas am  avut cina organizata „a la carte” de capitanul vasului .

A 2- a zi am ajuns in portul din Genova, unde am debarcat de pe vas si am luat un transfer catre aeroportul din Genova.

Au fost 2 zile traite la maxim si o experienta de care imi voi aminti cu mare drag si care ma face de fiecare data sa traiesc acele sentimente de libertate, pace, liniste, relaxare si fericire.

Daca iti doresti si tu sa ai parte de o astfel de experienta.