Insula Zakyntos

După pandemie, anul 2021 am hotărât împreună cu prietenii noștri să mergem în vacanța de vară în Grecia.

Prima întrebare, cu ce mijloc de transport să mergem?

  • cu mașina?
  • cu avionul?

Având în vedere că prietenii noștri au mai fost cu mașina și li s-a părut destul de obositor, iar noi de obicei preferam avionul, am ales varianta cu avionul.

A urmat alegerea variantei de cazare, care am vrut sa fie cu demipensiune și cât mai aproape de plajă, având în vedere că a fost o vacanță de familie cu copii la purtător.

Varianta aleasă a fost in statiunea Alykanas la Hotel Alykanas Viilage 4*.

Hotel Alykanas Viilage 4*

Este un complex de vile cu 2 etaje, care îți oferă posibilitatea cazării și în Apartamente pentru familiile cu 2 copii. Complexul are o multitudine de piscine de diferite mărimi si un mini – aquapark cu loc de joacă pentru copii.

Plaja hotelului, nu este foarte lată, dar este suficientă (chiar nu era aglomerată) . Dacă doresti să stai pe sezlong trebuie să știi ca acestea se platesc cu 10 Eur / zi pentru 2 sezlonguri + o umbrelă, dar având în vedere că zona de piscina este chiar langă plajă, puteți sta pe sezlongurile de la piscină (este acelasi lucru, oricum se simte briza). Intrarea in mare este lina si chiar mica la mal (ideala pentru copii). La sfarsitul lunii Iulie cand am fost noi, apa marii dar si cea de la piscina a fost foarte calda ceea ce ne-a determinat ca intr-o seara pe la ora 10 sa facem o baie în mare (era o dorință neîmplinită – o baie în mare, sub clar de lună).

Hotelul este situat in centrul stațiunii Alykanas, ceea ce ne-a oferit posibilitatea ca seara să iesim în scurte plimbari prin stațiune la shopping, iar băieții au ales sa joace un meci de fotbal pe terenul amenajat, al hotelului (unde accesul este gratuit, dar este necesara o mingie persoanală).

Peisajul in care este amplasat hotelul este unul exotic, cu munti si mare. Insula Kefalonia se afla chiar in fata plajei, dar imaginile cred ca va arata cel mai bine peisajul in care este amplasat hotelul.

Ce poti vizita în Insula Zakyntos?

1. Testoasele Caretta Caretta folosesc insula Zakyntos ca principalul lor cuib din Marea Mediterana pentru a-si depune ouale. In Golful Laganas exista mai multe locuri din care se pot observa rarele țestoase Caretta Caretta. Pentru a ajunge acolo se pot achizitiona excursii din statiune care costa aproximativ 25 Eur / pers si aveți inclusa vizita la insula Marathonisi.

2, Insula Marathonisi se afla in mijlocul golfului Laganas si arata ca o Caretta care pluteste in mările spumante. Principala plajă de pe insula este spectaculoasă, având nisipuri albe si ape de culoarea turcoazului – aceasta este, de fapt, una dintre cele mai bune plaje din Grecia.

Insula Marathonisi

3, Exploararea Pesterilor Albastre, care sunt unele dintre cele mai vanate locuri de catre turistii care viziteaza aceasta minunta insula. Pentru a le vizita este recomandat să iei o excursie cu barca care costa aproximativ 25 Eur / pers .

4, Plaja Navagio este de departe cea mai importanta atractie de pe insula si datorita faptuli ca imaginea acestei plaje apare in toate prezentările turistice ale Greciei si ale insulei Zakyntos. Este renumită pentru vasul naufragiat in anii ’80 si este considerata primele zece plaje cele mai frumoase ale Greciei. (Coaziera la Navagio si Pestrile Albastre costa parox. 30 Eur / pers)

5. Vizila pe Insula Kefallonia, cea mai mare insula din Arhipelagul Ionic. (aprox. 59 Eur/pers)

Insula Kefallonia

6. Vizita de seara in capitala Insulei Zante, costa aproximativ 10 Eur / pers.

Pe langa aceste atractii mai puteti merge la o Seara Greceasca care costa aprox. 35 Eur / pers, Jeep Safari – aprox. 45 Eur / pers, si Scuba Diving – 65 Eur / pers.

Descoperind această insula binecuvantată de Dumnezeu si plină de viată, veți fi fascinați de frumusețea pură, peisaje care încantă ochii, numeroase plaje cu nisip de culoarea aurului, cu golfulețe ascunse prin stâncile abrupte, calcaroase si spălate de valuri, care asteaptă sa fie descoperite, apus si rasarit de soare splendide, priveliști de neuitat, mancare traditională cu nelipsitul ulei de măsline și plante aromatice culese de pe coline, ce dau mâncării un gust unic.

Vă doresc o vacanță reușită si relaxantă in minunata insulă Zakyntos!