Vizita la Malaga am facut-o in cadrul unui sejur de 7 nopti pe Costa del Sol si a durat aproximativ 4 ore.

Am plecat din statiunea Fuengirola in jurul oei 14:00. Calatoria cu autocarul M113 linie directa a durat aproximativ 40 min, iar costul unei calatorii dus / pers este de 2.35 Eur.

Statia autobuzului M113 din Malaga, unde va lasa si de unde il veti lua inapoi spre statiune, este amplasata foarte aproape de centrul vechi al orasului si de catedrala din Malaga.

Am pornit pe jos pe stradutele inguste ale orasului pline de cafenele, magazine si mici piatete cu terase. De la Catedrala din Malaga am ajuns imediat la Cetatea Alcazaba si Gibralfaro, care trebuie sa aveti in vedere ca sunt separate nu exista trecere intre ele. Biletele se achizitioneaza de la automate si puteti vizita doar cetatea Alcazaba la pretul de 3.5 Eur / pers sau ambele cetati la pretul de 5.5 Eur / pers.

Din lipsa de timp si pentru ca este prima ( la baza dealului) noi am vizitat doar cetatea Alcazaba (pana la Gibralfaro se urca destul de mult pe jos).

Cetatea Alcazaba a fost cetatea regilor mauri. Aceasta cetate are o arhitectura impozanta cu mai multe circuite de ziduri de aparare, turnuri si minunate gradini interioare cu fantani. Panorama orasului  Malaga este spectaculoasa !

Din cetate am coborat cu un lift, am iesit in partea dreapta a cetatii intr-un parc plin de lamai si mandarini unde am descoperit si un mic iaz, plin de nuferi si o minunata broscuta testoasa.

Am pornit pe jos spre “ Corida” pe care am admirat-o doar pe afara (nu am avut acces in interior) si de aici am ajuns imediat pe cea mai renumita plaja din Malaga – “Malaguieta”. Este o plaja “ blue flag” de nisip si destul de lunga, dupa parerea mea si foarte buna pentru o relaxare de cateva zile la mare.

Dupa scurta plimbare pe faleza din spatele plajei am ajuns in zona portului, unde veti gasi multe cafenele, terase si numeroase yahturi. Din port puteti face o croaziera de 1 ora pe mare.

Acesta a fost timpul alocat acestui oras, cu siguranta mai aveam multe de vazut, dar mi-am lasat loc pentru o alta revenire in acest oras care din punctul meu de vedere este un oras exotic situat pe continentul European si destul de accesibil, situat la 4 ore de zbor cu avionul din Bucuresti.

Puteti vizita Malaga doar pentru cateva zile  de relax la plaja sau ca punct de plecare catre numeroase obiective turistice din aceasta zona de sud a Spaniei “ Andalusia”.

Eu cu siguranta voi reveni pentru a descoperii orasele Sevilla, Cordoba, Granada, Cadiz …….