Plaje spectaculoase

Thassos are unele dintre cele mai frumoase plaje din Egee, precum Marble Beach, o fâșie compusă din mici pietricele albe din marmură ascunsă într-un golf cu ape smarald; Paradise Beach, o plajă din nisip mai fin decât mătasea aflată într-un top european al celor mai bune zone de coaste unde te poți bronza, sau Golden Beach, din nisip auriu  – de unde și numele.

Piscina naturală

Unul dintre cele mai fascinante locuri de pe insulă este fără îndoială Giola, o piscină creată natural de apa sărată a mării care a săpat de-a lungul a mii de ani în rocile care înconjoară golful Sirenelor. An de an, aici ajung turiștii din toate colțurile lumii pentru a înota în apele de smarald ale piscinei Giola.

Sate unice

Thassos este o insulă pitorească care găzduiește sate tradiționale peste care timpul a uitat să treacă. Unul dintre acestea este Astris, sau așa numitul Sat al Stelelor. Potrivit legendelor locale, de aici sătenii puteau vedea împărăția zeilor, de unde și supranumele său. În nopțile senine de vară poți admira și tu cerul plin de stele, de pe o terasă tradițională. Nu rata nici satul din piatră, Theologos unul dintre cele mai încântătoare de pe întreaga insulă.

Delicii tradiționale

Se spune că pe insula Thassos vei putea degusta cel mai bun vin din Grecia. Roșu sau alb, dulce ori ușor amărui, cu arome fructate sau foarte tare, vei găsi aici o sumedenie de soiuri tradiționale de vinuri. Le poți servi alături de un gyros cu carne de porc, tzatziki, și o salată autentic grecească.