Turismul viitorului

Este o realitate ca turismul se va modifica foarte mult in urmatoarea perioada , dupa trecerea pandemiei de Covid 19. Consider ca un numar mare al activitatilor vor ramane in online si astfel oamenii vor avea posibilitatea sa lucreze si chiar sa invete din orice loc, de pe glob.

Am vazut deja familii, care in aceasta perioada s-au mutat in destinatii exotice pentru 3 sau chiar mai multe luni.

Recent am citit un articol (cu care sunt de acord) in care se relata ca deplasarile de afaceri vor scadea cu 50% in viitor, tocmai din cauza trecerii activitatilor in mediul online.

Un alt studiu foarte recent al companiei globale Amadeus spune ca turiștii vor rezerva vacante mai lungi in 2021! De asemenea va creste trendul “work from exotic destinations” si – foarte interesant – călătorilor le e dor sa se întoarcă la “agentul lor de turism”Oamenii simt nevoia sa recupereze, sa se răsfețe mai mult, sa fie consiliați mai mult si sa li se poarte de grija mai mult.

Un alt trend in turismul viitorului va fi acela de „Vacante pentru descoperirea sinelui interior” prin meditatie, in general tot in destinatii exotice, vor aparea resorturi special creeate pentru cei care sunt deja constienti si vor sa acceseze mintea spirituala, care va face ca omul obisnuit sa devina un om special.

Consider ca pe viitor multi oameni vor avea posibilitatea sa mearga in destinatii turistice unde sa se bucure de natura, mancare si traditii locale, dar sa isi continue activitatea care sa le aduca un venit lunar pentru achitarea serviciilor de cazare si masa.

Cunosc persoane au pe lista de dorinte cat mai multe calatorii / an si cat mai lungi. Poate ca aceasta schimbare mondiala ne va aduce si aspecte pozitive in viata noastra.

Oamenii vor să călătorească pentru că le-a lipsit acest lucru. O vor face mai calculat, vor lua decizia de călătorie mai greu și mai aproape de data de plecare, vor pune mai mare preț de asigurarea sănătății, a condițiilor de vacanță dar și a banilor de călătorie.

Vrem mai multă vacanta! Mai multe călătorii in 2021 si nimic sa nu ne mai stea in cale!

Mi-ar plăcea să știu si parerea ta într-un comentariu la acest articol.

Ce tendințe crezi tu că vor fi în turism anul acesta?

Deci sa fim optimisti, ca totul va fi bine!!!